Lånekalkyl för fritidshus: Beräkna ditt lånebehov


Lånekalkyl för fritidshus

I vår fritidshuskalkyl kan du beräkna hur mycket du kan få i lån och hur mycket det kommer kosta dig. Det är värt att göra en preliminär värdering av din ekonomiska situation, när du ska ansöka om lån till ditt fritidshus.

Med hjälp av vår lånekalkyl för fritidshus kan du enkelt beräkna lån, amortering och räntor. På så sätt kan du få en bild av hur mycket du kan få i lån och vad det kan kosta.

Ett fritidshuslån innebär ett lån med säkerhet i fritidshuset du köper. Lånets ränta beror till stor del på värdet av huset du köper tillsammans med belåningsgraden. Värdet på fritidshuset styrs av fastighetens standard och läge. Bankerna har inga gemensamma riktlinjer för vilka områden eller specifikationer som ger de olika räntesatserna.

Bankens räntenivåer

Bankerna anser oftast att ett fritidshuslån är förknippat med en lite högre risk än ett vanligt bolån. Därför blir räntan på lånet ofta något högre. Äger du din bostad och lånet inte är för högt, kan ett alternativ vara att ta ett fritidshuslån med säkerhet i den vanliga bostaden. Då kan du få bättre ränta av banken.

Kom ihåg: Lånets ränta är förhandlingsbar. Banken tar utgångspunkt i dig och din ekonomiska situation, men tänk på att banken också gärna vill ha dig som kund. Jämför du flera banker eller skickar ut en låneoffert, kommer du att ha en bättre förhandlingsposition och lättare kunna hitta det bästa erbjudandet.

Fyll i formuläret på Lån.nu så får du erbjudanden på lån till fritidshus från flera banker. Du slipper kontakta alla banker själv och du kan enkelt jämföra priser och villkor. På så sätt sparar du både tid och pengar. Tjänsten är gratis och helt utan bindning. Det innebär att du kan välja att tacka ja till ett eller nej till alla erbjudanden du får.

Läs mer om lån till fritidshus här.