Kundservice

Här hittar du svar på dina undringar om den kostnadsfria erbjudande- och jämförelsetjänsten Lån.nu, samt svar på vanliga frågor om lån och lånemarknaden.

Allmänt


Hur fungerar Lån.nu?

Lån.nu är en erbjudandetjänst där du enkelt får kontakt med flera intresserade långivare. Genom att jämföra låneerbjudanden från flera långivare säkerställer du att du inte får för hög ränta. Långivarna vet att de konkurrerar med varandra om dig som kund och ger dig därför sina bästa erbjudanden.

Det enda du behöver göra är att fylla i formuläret. Vi väljer då ut de långivare som är mest intresserade av att få dig som kund. De kontaktar dig och du kan sedan tacka ja till ett erbjudande eller tacka nej till alla. Tjänsten har inga bindningar och är helt kostnadsfri.

De företag som har anslutit sig till Lån.nu betalar oss en summa för att komma i kontakt med dig. Varken vi eller långivarna sparar dock dina kontaktuppgifter eller säljer dem vidare. Tjänsten följer alla de regler om integritetsskydd som finns. Läs mer om hur Lån.nu behandlar dina personuppgifter i vår dataskyddspolicy.

Kostar det något att använda Lån.nu?

Nej, det är helt kostnadsfritt att använda Lån.nu. Det enda det kostar dig är några minuter av din tid – och de minuterna kan spara dig mycket pengar. Genom att jämföra flera långivare säkerställer du att ditt val blir så bra som möjligt till ett så bra pris som möjligt.

Långivarna betalar en fast summa för att få möjlighet att konkurrera med varandra om dig som potentiell kund. Det gör att vi kan hålla det enkelt och kostnadsfritt för dig att få bra erbjudanden.

Vilka långivare och banker samarbetar ni med?

Vi skickar din låneansökan direkt till våra samarbetspartners. Våra samarbetspartners hanterar därefter din ansökan och ger dig låneerbjudanden från flera etablerade långivare och banker.

För privatlån, billån och samlingslån samarbetar vi med Axo Finans. När du skickar in formuläret för privatlån, samlingslån eller billån godkänner du Axo Finans användarvillkor och dataskyddspolicy.

Tar ni någon kreditupplysning?

När du skickar in dina uppgifter på Lån.nu för att få erbjudanden om lån tas aldrig mer än en kreditupplysning, hur många kreditinstitut och långivare som än behandlar din förfrågan. Detta garanterar vi. Flera kreditupplysningar på kort tid kan nämligen eventuellt försämra din kreditvärdighet.

Kreditupplysningen tas inte av Lån.nu, utan begärs av våra samarbetspartners.

Vilka står bakom Lån.nu?

Lån.nu drivs av företaget Nettbureau som är en av Skandinaviens ledande producenter av jämförelse- och erbjudandetjänster. Vi har över 10 års erfarenhet av att utveckla och driva dessa tjänster. Utöver att hitta rätt långivare har vi genom åren även hjälpt tusentals människor med att hitta bland annat rätt elavtal, försäkring, bredband, jurist, värmepump och mäklare.

Lån.nu står helt oberoende från branschens aktörer. Vi är varken knutna till någon bank, långivare eller branschorganisation.

Läs mer: Om Lån.nuDin förfrågan på Lån.nu


Varför får jag besked om att inga långivare kan ge mig erbjudanden?

Ibland hittar vi inga långivare som kan matcha dina behov. Det beror på att vi just då inte har täckning för den typ av lån du är ute efter.

Vi utvecklar ständigt Lån.nu och nya långivare ansluter sig regelbundet, så försök gärna igen efter några veckor.

Jag har skickat in en förfrågan och fått besked om att långivare ska kontakta mig, men jag har inte hört något från någon. Vad ska jag göra?

I vanliga fall kan det ta 1–2 dagar innan du hör något från långivarna. Om du inte har blivit kontaktad av någon långivare efter 3 arbetsdagar kan du e-posta oss på Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den., så undersöker vi vad som har hänt.

Jag vill inte bli uppringd. Kan jag få skriftliga erbjudanden?

Om du bara är intresserad av skriftliga erbjudanden, kan du skicka e-post till oss på Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. och berätta detta, så informerar vi långivarna. Då får du endast erbjudanden via e-post eller sms.

Jag ångrar att jag skickade in en förfrågan. Vad ska jag göra?

Om du har skickat in en förfrågan, men av något skäl ångrar dig, kan vi givetvis hjälpa till. Skicka e-post till Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den., så stryker vi din förfrågan. Du kommer då inte att bli kontaktad av någon.

Jag vill inte ha kontakt med en eller flera av de långivare som ni uppgivit ska kontakta mig. Kan ni stryka den/dem?

Även om du redan har eller har haft kontakt med något av företagen, är det stor chans att du får ett bättre erbjudande när de vet att du jämför flera långivare.

Om du trots allt inte vill bli kontaktad av specifika företag kan du skicka e-post till Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.och berätta det, så stryker vi din förfrågan till dem.

Måste jag acceptera ett låneerbjudande genom Lån.nu om jag har använt tjänsten?

Nej, du är aldrig bunden till någonting när du använder Lån.nu.

De erbjudanden du får kommer från seriösa långivare och det är ofta tillräckligt för att hitta rätt, men det står dig fritt att även kontrollera med andra företag. Du tjänar på att jämföra ordentligt innan du väljer vilken långivare du vill gå vidare med.

Hjälper ni mig att välja långivare och lån?

Nej, Lån.nu är en oberoende marknadsplats. Vi kan inte lägga oss i processen mellan dig och långivarna.

Däremot är Lån.nu en bra hjälp på vägen. Du får på ett enkelt sätt kontakt med långivare som är genuint intresserade av att erbjuda dig bra lån. Jämför dem och gör ditt val.Integritetsfrågor


Kan jag få erbjudanden utan att fylla i formuläret?

Att fylla i formuläret är tyvärr den enda möjligheten för att vi ska kunna matcha ihop dig och intresserade långivare. Vi är dock mycket noga med integritetsskyddet. Läs mer i vår dataskyddspolicy.

Varför måste jag dela med mig av personuppgifter?

Det är för att du ska kunna få personliga erbjudanden och erbjudanden. Det är många faktorer som påverkar låneupplägg, så det går inte att få erbjudanden baserat på till exempel endast adress. Därför behöver långivarna dina kontaktuppgifter för att diskutera dina förutsättningar närmare.

Den övriga information vi ber om i formuläret behöver vi för att kunna välja ut intresserade långivare. Dessutom gör det processen mellan dig och företagen enklare och snabbare. Läs gärna mer i våra användarvillkor.

Hur hanterar ni integritetsfrågor, GDPR och radering av data?

Du som använder Lån.nu kan vara trygg med att informationen du fyller i inte används till något annat än att ge dig erbjudanden inom 30 dagar. Informationen om dig kommer inte att användas till något annat eller spridas vidare.

Vi följer noga reglerna om datalagring i GDPR. Om du önskar att all information om dig raderas omedelbart kan du skicka e-post till Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den., så ser vi till att så sker.

Kommer ni att skicka reklam till min e-post? Lägger ni till mig på en mejllista?

Vi har inga e-postlistor och skickar inte ut någon form av marknadsföring via e-post. Givetvis delar vi heller inte din e-postadress med någon annan.

Det enda e-postmeddelande du kommer att få från oss är det som bekräftar att du har skickat in formuläret. Du kommer inte att höra från oss mer.

Om du använder Gmail kan det hända att du ser annonser i din inkorg. Det kan se ut som att vi skickar något till dig, men det är helt enkelt en annonsplacering som Google använder sig av. Lån.nu betalar ibland för annonser och då kan det hända att vi dyker upp där. Det är tyvärr inte möjligt att förhindra detta.

För att undgå att exponeras för annonser i din inkorg kan du säkerställa att du har delat upp den enligt Googles standardinställningar (Primär, Social, Kampanj). Då slipper du störas av annonser i din primära inkorg. Läs hur du gör här.Övrigt


Här ovan finns inget svar på min fråga. Vad gör jag?

E-posta oss på Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den., så återkommer vi med svar.