Så hittar du billigaste snabblånet

Har du behov av ett snabblån? Vi hjälper dig att hitta rätt i lånedjungeln.

Traditionella snabb- och sms-lån kan bli väldigt dyra. Med vår tjänst kan du få ett lån som löser ditt behov av pengar snabbt, men till en betydligt lägre kostnad.

Spara pengar

30 banker konkurrerar med varandra om att få dig som kund. De kommer därför att ge dig sina allra bästa erbjudanden.

Gratis och utan bindning

Du väljer själv om du vill tacka ja till ett av erbjudandena eller nej till alla. Tjänsten är helt gratis.

Slösa inte tid och energi

Låt oss göra jobbet med att söka och jämföra lån hos de olika bankerna – så kan du göra något roligare.

Redo? Det är gratis och utan bindning

Låna pengar snabbt utan att betala för mycket

Vi känner alla igen situationen. Plötsligt behövs mer pengar än vad som finns på kontot. Det kan gälla semesterresan, bilreparationen eller det där speciella paret skor.

Det är frestande att lösa situationen genom att ta ett så kallat snabblån. Det är också därför det finns många företag som har specialiserat sig på att snabbt låna ut mindre summor till mycket hög effektiv ränta. Snabba lån innebär också snabb avbetalning. Ofta ska lånet betalas tillbaka på 30 dagar.

Eftersom räntan är så hög kan företagen låna ut även till dig som har dålig ekonomi och kanske betalningsanmärkningar. Men det gäller att vara vaksam. Upprepade snabblån riskerar att fånga dig i “skuldfällan”. Räntan är så högt satt att situationen snabbt urartar om du missar några avbetalningar.

Innan du tar ett snabblån bör du därför kontrollera om det ändå är möjligt för dig att ta ett bättre reglerat så kallat privatlån (om du inte kan avstå helt från utgiften eller på annat sätt få fram pengarna). Se vad du kan få genom att fylla i formuläret. Det är gratis och utan bindning.

Snabb utbetalning

En kvinna håller i sitt kreditkort och kollar på en datorskärm.
Snabbaste snabblånet. Pengar på kontot är överlägset. Skapa en buffert åt dig själv med hjälp av ett privatlån från lån.nu.

Snabblån kan upplevas bekvämt eftersom pengarna i vissa fall betalas ut samma dag. På lån.nu kan du få besked samma dag, men pengarna tar en eller några bankdagar.

Att processen tar något längre tid vägs för de flesta upp av att totalkostnaden är betydligt lägre, du kan anpassa avbetalningstiden till din ekonomi och pengarna kommer från trygga och etablerade långivare. Du ansöker enkelt genom att fylla i formuläret.

Små lån – höga avgifter

Lån.nu erbjuder 10 000 kronor som lägsta belopp. Du kan alltså inte ta ett snabblån på 1 000 kronor, men om du behöver det är det troligt att du saknar en ekonomisk buffert. Du kan då överväga att låna 10 000 och skapa en sådan. Om du fyller på när du tar av din buffert har du skapat ett litet snabblåne-företag åt dig själv – helt utan avgifter.

Om du har flera snabblån rullande kan du också lösa dem på ett bräde genom att samla lånen. Att ansöka om att samla lånen ger större kreditvärdighet och större chans att få lånet jämfört med att bara ansöka för konsumtion.

Observera: Många sms-långivare erbjuder idag lån på 10 000 kronor eller mer. Du bör under inga omständigheter ta ett snabblån på 10 000 eller mer. Det handlar om högkostnadskrediter som med deras system för återbetalning kommer att dränera dig på resurser. Behöver du dessa summor är ett privatlån på lån.nu alltid ett betydligt bättre alternativ.

Regler kring snabblån

Eftersom många har råkat illa ut i samband med att de har tagit snabblån, sms-lån eller andra högkostnadskrediter har riksdagen beslutat om regleringar som gäller från 2018. Det viktigaste är att totalkostnaden för ett lån inte får bli mer än dubbelt så stor som lånebeloppet - förutsatt att man betalar tillbaka i tid.

Själva definitionen av en högkostnadskredit är att den effektiva räntan är mer än 30 procentenheter högre än Riksbankens styrränta. De flesta så kallade snabblån ligger över denna gräns. Lånen du kan få via lån.nu har oftast effektiva räntor mindre än 10 procentenheter över styrräntan.

Kreditupplysning

Du känner säkert igen marknadsföringen: "Snabblån utan kreditupplysning!" och "Sms-lån utan UC!"

Det lockar många, men en kreditprövning är oftast inte så dramatisk som den låter. I samband med ansökan på Lån.nu tas en kreditupplysning hos UC som processas automatiskt enligt de anslutna bankernas algoritmer för lån. Betalningsanmärkningar är ingen "show-stopper". Vi hjälper dig att hitta möjligheterna på marknaden och flera av våra anslutna banker är flexibla och vet att även människor med trasslig ekonomi kan betala tillbaka ett lån.

Det du ska tänka på är att om du nyligen har ansökt om lån som innebär att det har tagits en kreditupplysning på dig från UC, så är det optimalt att vänta en månad innan du ansöker om lån igen. Upprepade kreditupplysningar ger dig nämligen en något lägre "poäng" när bankernas datorsystem automatiskt bedömer till vilka villkor de vill låna ut till dig.

Checklista för bästa möjliga snabblån:

  • Tänk igenom hur du ska använda pengarna.
  • Fyll i formuläret och skicka in.
  • Vår lånehandläggare kontaktar dig och tillsammans går ni igenom möjligheterna.
  • Ta ställning till vilket erbjudande som är bäst. Du kan också tacka nej till alla.
  • Få tillgång till pengarna inom 1-5 bankdagar.

Få erbjudanden på lån

Alla låneansökningar hanteras av vår partner Axo Finans AB.