Kvinna som arbetar på café och behöver låna pengar

Hitta ett billigare sms-lån

Har du behov av snabba pengar? Vi hjälper dig att lösa situationen utan att du betalar för mycket.

Sms-lån och andra högkostnadskrediter är en enkel lösning när du behöver pengar, men det är dyrt. Med vår tjänst kan du få ett lån nästan lika snabbt, men till en betydligt lägre kostnad.

Spara pengar

30 lånegivare konkurrerar med varandra om att få dig som kund. De kommer därför att ge dig sina allra bästa erbjudanden.

Gratis och utan bindning

Du väljer själv om du vill tacka ja till ett av erbjudandena eller nej till alla. Tjänsten är helt gratis.

Slösa inte tid och energi

Låt oss göra jobbet med att söka och jämföra lån hos de olika bankerna – så kan du göra något roligare.

Redo? Det är gratis och utan bindning

Låna pengar direkt

En ekonomisk knipa kan alla hamna i. Det är mycket lätt att felbedöma utgifterna och stå där inför en semester eller med en bilreparation och inte veta varken ut eller in.

Sms-lån är definitivt ett sätt att snabbt få pengar på kontot och sådana typer av mikrolån är mycket frestande att ta för att lösa en akut situation. Det är också därför det finns så många företag som har specialiserat sig på att låna ut pengar direkt till mycket hög effektiv ränta och hårda krav på snabb återbetalning.

Även om din ekonomi är dålig kan du få låna små summor på det här sättet eftersom den effektiva räntan (inklusive avgifter och andra dolda kostnader) är så hög att företagen kan ta kreditförluster. Men du bör tänka dig för innan du tar ett sms-lån. Några missade avbetalningar med de höga dröjsmålsräntor företagen har kan ge dig en rejäl utförsbacke ekonomiskt.

Du bör därför alltid kolla om du kanske ändå kan få ett mer reglerat så kallat privatlån. Även du som har trasslig ekonomi kan få erbjudande om lån och tjäna på det. Se vad du kan få genom att fylla i formuläret. Det är gratis och utan binding.

Snabb utbetalning

En kvinna på bergsvandring.
Mer pengar för pengarna. Se upp med vilka sms-lån du tar.

Sms-lånen marknadsförs som ett sätt att snabbt få ut pengar. Ofta, men långt ifrån alltid, kan du ha pengarna på kontot samma dag. Ett lån via lån.nu tar minst en bankdag att nå fram, men du får oftast besked om lånet efter bara några timmar.

Dessutom har ett privatlån på lån.nu många andra fördelar. Du får lägre ränta, anpassad avbetalningsplan och trygga långivare.

Små lån med låga avgifter

Lån.nu erbjuder 10.000 kronor som lägsta belopp. Du kan alltså inte låna de mindre summor som det ofta handlar om med sms-lån, men många sms-långivare erbjuder idag lån på 10.000 kronor eller mer. Att ta ett så högt belopp som en högkostnadskredit riskerar att sätta dig i en verklig skuldfälla. Behöver du summor över 10.000 är ett privatlån på lån.nu alltid ett betydligt bättre alternativ. Med lån.nu kan du också rensa i dina krediter och bygga upp en buffert som gör att du slipper ta mikrolån via sms. Att ansöka om att samla lånen ger större kreditvärdighet och större chans att få lånet jämfört med att bara ansöka för konsumtion.

Ny lagstiftning om sms-lån

Eftersom många har råkat illa ut i samband med att de har tagit sms-lån och andra högkostnadskrediter beslutade riksdagen 2018 om en ny lagstiftning. Den viktigaste nya regeln är att totalkostnaden för ett lån som betalas tillbaka i tid inte får bli mer än dubbelt så stor som lånebeloppet. Dröjsmålsräntan måste också vara begränsad.

Sms-lån är nästan alltid en så kallad högkostnadskredit eftersom den effektiva räntan ligger mer än 30 procentenheter högre än Riksbankens styrränta. Där ligger de flesta snabblån av den typen. Lånen du kan få via lån.nu har aldrig så höga räntenivåer att de kan kallas högkostnadskrediter.

Lån utan kreditprövning är olagligt

I reklam för snabba lån kan man ofta se begrepp som "sms-lån utan kreditupplysning". Det lockar många, men är oftast inte sant. Det är nämligen lagstiftat att en långivare måste göra en kreditprövning, så de flesta Sms-låneföretag inhämtar någon form av kreditupplysning från andra företag än UC.

Kom ihåg att en kreditprövning inte så dramatisk som det låter. När du ansöker om lån på lån.nu inhämtar vi en kreditupplysning från UC som vi sedan delar med samtliga banker i vårt nätverk. Uppgifterna i kreditupplysningen processas automatiskt enligt de anslutna bankernas algoritmer för lån. Betalningsanmärkningar innebär inte att det är omöjligt för dig att få lån . När du har fyllt i formuläret tar vi kontakt och diskuterar igenom dina möjligheter utifrån den kreditprövning som gjorts för att hitta en lösning.

Det du ska tänka på är att om du nyligen har ansökt om lån som innebär att det har tagits en kreditupplysning på dig från UC, så är det optimalt att vänta en månad innan du ansöker om lån igen. Upprepade kreditupplysningar ger dig nämligen en något lägre "poäng" när bankerna bedömer till vilka villkor de vill låna ut till dig.

Checklista för bästa möjliga sms-lån:

  • Tänk igenom hur du ska använda pengarna.
  • Fyll i formuläret och skicka in.
  • Vår lånehandläggare kontaktar dig och tillsammans går ni igenom möjligheterna.
  • Ta ställning till vilket erbjudande som är bäst. Du kan också tacka nej till alla.
  • Få tillgång till pengarna inom 1–5 bankdagar.

Få erbjudanden på lån

Alla låneansökningar hanteras av vår partner Axo Finans AB.