Sök kredit och ta kreditlån

Ett kreditlån är ett smidigt val för dig som behöver låna pengar men inte vet exakt hur mycket pengar som behövs. Ansök om en summa och använd det du behöver. Det du inte använder behöver du inte betala för. Svårare än så är det inte.

Fyll i formuläret och få erbjudanden på lån med Lån.nu. Det är gratis och du kan alltid tacka nej till de erbjudanden du får.

Spara pengar

30 banker konkurrerar med varandra om att få dig som kund. De kommer därför att ge dig sina allra bästa erbjudanden.

Gratis och utan bindning

Du väljer själv om du vill tacka ja till ett av erbjudandena eller nej till alla. Tjänsten är helt gratis.

Slösa inte tid och energi

Låt oss göra jobbet med att söka och jämföra lån hos de olika bankerna – så kan du göra något roligare.

Kreditlån – smidigt och enkelt

Kredit är ett penninglån som du tar från en långivare mot löftet att betala tillbaka skulden senare. Ett kreditlån är ett lån utan säkerhet, även kallat för privatlån eller blancolån. Kredit utan säkerhet innebär att du inte lämnar något i säkerhet hos långivaren, till skillnad från exempelvis ett billån där du lämnar din bil i säkerhet hos banken.

Att ansöka om kredit och ta ett kreditlån innebär att du lånar kredit snarare än kontanter. Genom att låna en större summa pengar får du en sorts buffert: en kontokredit. Den fungerar som ett personligt kreditkonto hos långivaren. När du behöver pengar till ett köp kan du flytta pengar från denna buffert direkt till ditt privata bankkonto.

Du får alltså en fast summa pengar att ta från när det behövs istället för en lånesumma som sätts in på ditt konto. Det är ett flexibelt alternativ för dig som behöver låna pengar flera gånger. Därför slipper du också att göra en ny ansökan varje gång du vill låna.

Ett kreditkort är en sorts kontokredit, men genom att ta ett kreditlån slipper du det fysiska plastkortet. Vad gäller ränta behöver du endast betala ränta på det belopp som du tar ut. Du slipper därför betala onödiga räntesatser. Däremot kan den effektiva räntan för kreditlån vara relativt hög. Det är därför bra att ha kortare återbetalningstid, så att den totala kostnaden blir lägre.

När du ska föra över pengar från din kontokredit till ditt bankkonto kan vissa långivare ta en uttagsavgift. Om du gör flera mindre uttag kan det bli dyrt för dig. Håll därför koll på om din långivare kräver en uttagsavgift, men se även över om du kommer att behöva ta ut mer pengar inom kort innan du för över pengarna.

Samla krediter

Om du har flera krediter och smålån kan du samla de till ett enda lån. Genom att samla dyra lån och krediter kan du sänka räntesatsen och slippa olika avgifter, samtidigt som du får det enklare att hålla koll på dina skulder. Då sparar du både tid och pengar.

Lösa krediter

Eftersom kreditlån vanligtvis har relativt hög effektiv ränta kan du spara pengar på att lösa lån och krediter i förtid. Men för att göra det behöver du en buffert så att du kan lösa lånet utan att din vardagsekonomi drabbas. Du bör inte lösa dina lån och krediter om det skulle påverka dig och din ekonomi väsentligt.

För att få en så låg ränta som möjligt på ditt kreditlån bör du jämföra erbjudanden från flera långivare. Det gör du enklast genom att fylla i formuläret. Det kostar dig ingenting och du kan alltid tacka nej till alla erbjudanden.

Hur mycket kan jag låna?

Exakt hur mycket pengar man får låna varierar mellan olika långivare och mellan olika låntagare. Banker och kreditinstitut gör separata bedömningar av huruvida du förväntas kunna betala tillbaka lånet eller inte. Generellt sett kan du däremot låna mer pengar hos större banker.

För privatlån som förmedlas via Lån.nu gäller dessa grundvillkor:

  • Lånebelopp: 10 000 kr–600 000 kr
  • Avbetalningstid: 1 år–15 år
  • Effektiv ränta från 3,01 % till 22,59 %

De flesta låneansökningar för kreditlån blir godkända, så du behöver i regel inte oroa dig för att inte få din ansökan beviljad. Om du har stabil ekonomi, hög kreditvärdighet och låg belåningsgrad är chansen att få lån ännu större.

Få erbjudanden på lån