Hitta det bästa och billigaste huslånet.

Sök nytt eller omförhandla befintligt huslån. Spara tid och pengar.

Jämför huslån – hitta rätt lån för dig

Vill du låna pengar för att köpa nytt hus eller omförhandla ditt nuvarande huslån? Vi hjälper dig att sänka bolåneräntan och få de bästa villkoren för ditt huslån.

Vit träfasad, pool för barnen och rymlig trädgård för sommarfesterna. Med ett huslån kan du låna pengar till och finansiera köpet av ditt drömhus.

Du kanske inte kommer att göra en större investering än att köpa ett eget hus. Då är det viktigt att köpet går till på rätt sätt. Vi hjälper dig därför att jämföra huslån från flera banker och långivare – helt gratis. Då blir det enkelt för dig att hitta det bästa lånet för din bostad.

Så fungerar tjänsten

Genom att fylla i formuläret får du hjälp med att ta nytt huslån, omförhandla ett befintligt huslån eller ansöka om lånelöfte.

För huslån samarbetar Lån.nu med Compricer.

När du fyller i formuläret skickar vi din ansökan direkt till dem. De jämför huslåneerbjudanden från flera långivare, så att du får det billigaste huslånet till de bästa villkoren. Sedan återkommer deras handläggare till dig.

För att inte missa din chans till ett bra huslån behöver du svara i telefonen när Compricers handläggare ringer dig.

Vad är ett huslån?

Huslån kan också kallas för bostadslån eller bolån. Det är alltså ett lån du tar för att ha råd med att köpa en bostad. När du ska ta ett huslån kan lånet som högst finansiera 85 procent av bostadspriset. Resterande 15 procent behöver du själv bidra med genom en så kallad kontantinsats.

Att få ihop pengar till en kontantinsats är inte alltid enkelt. Hus kostar helt enkelt mycket pengar. Ett alternativ är då att ta ett kontantinsatslån. Det är en separat form av privatlån du kan ta för att få hjälp med att finansiera kontantinsatsen och därmed köpet av ditt nya hus.

Ibland kan man även tvingas betala en handpenning, vilket är en förskottsbetalning till säljaren av huset. Den brukar oftast vara 10 procent av husets totalpris. När du betalar den betalar du en del av din kontantinsats. Om handpenningen är 10 procent av huspriset har du alltså bara 5 procent kvar att betala av kontantinsatsens totala 15 procent.

Likt med kontantinsatsen kan du ta ett handpenningslån om du behöver pengar till att betala handpenningen. Det är ett lån utan säkerhet som du betalar tillbaka strax efter att köpet av ditt hus är färdigt.

Innan du börjar gå på visningar och tar kontakt med banken för att ta ett lån kan det vara bra att ansöka om ett lånelöfte. Det är ett bevis från banken på att du kan finansiera ditt bostadsköp. När du sedan har hittat ett hus du vill köpa är det enkelt för banken att göra om löftet till ett huslån.

Ansök om lånelöfte

Betala av huslånet

Sommargrillning i en trädgård.
Hur vill du bo? Oavsett var och med vem hjälper ett huslån dig att finansiera dina husdrömmar.

Att betala av sitt lån kallas för att amortera. Amorteringen utgör, tillsammans med räntan, den månadskostnad du behöver betala för ditt huslån tills dess att hela lånet har betalats tillbaka till banken. Räntan beräknas som en procentsats av ditt totala lånebelopp. Eftersom totalbeloppet sjunker när du avbetalar, blir också räntan lägre. Därför blir ditt lån billigare varje gång du amorterar.

När du ska ta ett huslån bör du förhandla om bolåneräntan. Den spelar stor roll för den totala återbetalningskostnaden. Ju stabilare ekonomi du kan visa banken att du har, desto större är chansen att du kan få lägre boränta.

Omförhandla ditt huslån

Hur mycket får jag låna?

Många ställer sig just den frågan. Svaret är dessvärre ingen exakt vetenskap. Hur mycket du får låna till din bostad beror nämligen på en rad faktorer, däribland din personliga ekonomi, kreditvärdighet och belåningsgrad.

Vill du hitta ett bra huslån, sänka räntan eller omförhandla ditt nuvarande lån? Genom att jämföra huslån kan du snabbt och enkelt hitta de lån som passar dig utifrån dina villkor. Det gör du helt gratis och utan bindning genom att fylla i formuläret.

Jämför huslån nu