Finansiering

Få rätt finansiering för dig

Oavsett om du ska köpa bil, bostad eller en ny tv så behöver du kunna finansiera ditt köp. För dig som inte kan eller vill betala kontant kan ett lån vara till hjälp – särskilt vid större köp.

Låt oss hjälpa dig med finansiering – gratis, snabbt och enkelt. Få låneerbjudanden med Lån.nu. Du kan alltid tacka nej till de erbjudanden du får.

Spara pengar

30 banker konkurrerar med varandra om att få dig som kund. De kommer därför att ge dig sina allra bästa erbjudanden.

Gratis och utan bindning

Du väljer själv om du vill tacka ja till ett av erbjudandena eller nej till alla. Tjänsten är helt gratis.

Slösa inte tid och energi

Låt oss göra jobbet med att söka och jämföra lån hos de olika bankerna – så kan du göra något roligare.

Bilfinansiering

När bilen börjar gå segt och har blivit märkbart sämre kan det vara dags för en ny bil. Kanske har du alltid haft en drömbil, eller kanske har du kikat runt i bilhallarna ett tag? När du har bestämt dig för att köpa en ny bil behöver du bestämma dig för hur köpet ska finansieras: kontant eller genom ett billån.

Att finansiera beloppet kontant är helt enkelt inte en möjlighet för de allra flesta. Därför är ett billån ett bra alternativ för att kunna genomföra bilköpet.

Det finns generellt två sorters billån. Antingen kan du ta ett billån med säkerhet eller ett billån utan säkerhet. Den förstnämnda varianten liknar ett bolån, vilket innebär att du behöver en kontantinsats som vanligtvis utgör 20 procent av bilens pris. Resterande 80 procent finansierar långivaren – oftast en bank – som tar säkerhet i bilen. Banken kan alltså sälja bilen om du av någon anledning inte kan återbetala ditt lån. Med denna form av billån kräver banken att du köper din bil från en auktoriserad bilhandlare.

Ett billån utan säkerhet innebär att du tar ett billån i form av ett privatlån. Då slipper du betala en kontantinsats, och om du vill kan du kan köpa din bil från en privatperson istället för en auktoriserad bilhandlare.

Finansiera med privatlån

Med ett privatlån kan du låna pengar för att finansiera dina köp. Det är ett lån utan säkerhet, även kallat blancolån, som du kan ta för att exempelvis renovera köket eller rusta upp biorummet med en ny stereoanläggning. Med ett privatlån kan du låna mellan 10 000 och 600 000 kronor, med en avbetalningstid på 1–15 år.

För att du ska kunna ta ett lån kommer banken att bedöma om du kan betala tillbaka lånet. Dessa bedömningar skiljer sig mellan de olika bankerna och långivarna. Därför är det till stor fördel att jämföra låneerbjudanden från flera banker.

Samla lån – spara pengar och finansiera skulder

Om du har flera, dyra smålån hos olika långivare betalar du nog mer än du behöver. Slipp höga räntesatser och avgifter genom att samla dina lån och skulder till ett enda lån. Då får du samtidigt enklare att hålla ordning och reda. Det lönar sig alltså att samla dina lån även om du inte sitter fast i en skuldfälla.

Att finansiera bostadsköp

Under ditt liv gör du många investeringar, men den allra största är kanske just köpet av din egna bostad. Därför är det också viktigt att du finansierar ditt köp på rätt sätt. Det vanligaste sättet är att ta ett bolån.

När du tar ett bolån lämnas bostaden som säkerhet till långivaren. Ett bolån kan som högst täcka 85 procent av priset för din bostad. Resterande 15 procent behöver du finansiera med en kontantinsats. Du kan också komma att behöva betala en handpenning som förskottsbetalning till säljaren. Handpenningen räknas in i den egna insatsen och brukar oftast vara 10 procent av bostadens köpesumma.

Om du köper en bostad för 1 500 000 kronor behöver du alltså betala minst 225 000 kronor i kontantinsats. Med en handpenning på 10 procent behöver du betala 150 000 kronor i förskott. Du har då 75 000 kronor kvar att betala i kontantinsats.

Med andra ord handlar det sällan om småsummor när det gäller att köpa bostad. För att finansiera kontantinsatsen och handpenningen finns kontantinsatslån och handpenningslån. De lånen är särskilda blancolån som du tar utöver ditt bostadslån.

Om du har stabil ekonomi, hög kreditvärdighet och lånar tillsammans med någon annan är chansen att du beviljas lån större.

Så får du det bästa lånet:

  • Tänk ett extra varv kring din ekonomi och vad du behöver pengarna till.
  • Fyll i formuläret och skicka in.
  • Vår lånehandläggare kontaktar dig och tillsammans går ni igenom möjligheterna.
  • Ta ställning till vilket erbjudande som är bäst. Du kan också tacka nej till alla.
  • Få tillgång till pengarna inom 1–5 bankdagar.