Dataskyddspolicy

Dataskydd är väldigt viktigt för oss på Lån.nu. Du som användare ska känna dig trygg med att informationen du lämnar ifrån dig lagras säkert och inte används till något annat än det du har givit samtycke till.

Din information kommer endast att behandlas av banker och låneförmedlare som kan ge dig bra låneavtal. Vi kommer aldrig att använda informationen till något annat.

Insamling och användning av dina uppgifter

Personuppgifterna vi efterfrågar är det absoluta minimum bankerna behöver för att kunna ge dig ett konkret erbjudande baserat på dina behov. Dessa erbjudanden förmedlas via e-post, sms eller telefon.

Informationen används inte till något annat än att ge dig ett begränsat antal erbjudanden inom en begränsad tidsperiod. Denna baseras på hur mycket tid det nödvändiga administrativa arbetet tar.

Personuppgifterna hanteras av det norska IT-bolaget Nettbureau AS som äger och driver Lån.nu, samt av de aktuella kreditinstituten.

  • Personuppgifter om dig raderas eller anonymiseras när det inte längre finns anledning att behålla dem.
  • Dina personuppgifter lagras på ett säkert sätt.
  • Alla personuppgifter sänds i krypterad form via en säker anslutning.

Dina rättigheter

  • Insyn. Du har rätt att veta vilka personuppgifter vi sparar och hanterar.
  • Korrigering. Du kan korrigera felaktiga personuppgifter om dig själv.
  • Radering. Du kan be om att dina personuppgifter raderas från våra register.
  • Begränsning. Du har rätt att dra tillbaka ditt samtycke till hantering av dina personuppgifter och begränsa hanteringen av dina personuppgifter.
  • Klagorätt. Du har rätt att klaga till relevant myndighet gällande vår behandling av personuppgifter (Datainspektionen).
  • Överföring. Du har rätt att bli tillsänd lagrade personuppgifter gällande dig.

Om du önskar utnyttja rättigheterna du har enligt dataskyddsförordningen, kan du kontakta oss på Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den..

E-post

Lån.nu skickar bara ett enda mejl när du använder vår tjänst: Det är ett meddelande som bekräftar att formuläret registrerades som det skulle.

Om processen mot att ta upp ett lån fortskrider, kommer en aktuell kreditförmedlare att kommunicera med dig, till exempel via e-post. Lån.nu har dock säkerställt att deras dataskyddspolicy överensstämmer med gällande integritetslagstiftning, så att du till exempel när som helst kan avsäga dig vidare kontakt.

Användare av e-posttjänsterna Gmail och Outlook kan komma att få se annonser för vår tjänst. Detta är inte e-post som har skickats till dig, utan innehåll på annonsplatser som Google och Microsoft använder för att finansiera sin gratis e-posttjänst, på samma sätt som de har annonsfinansierat sökmotorerna Google och Bing.

Cookies/informationskapslar

Denna webbplats använder informationskapslar (cookies). Dessa är centrala för att ge dig en bra användarupplevelse.

Informationskapseln kan också läsas av för att skapa en relevant anpassning för dig. Till exempel kan vi med hjälp av informationskapslar säkra att användare som redan har använt vår tjänst inte får upp annonser från oss.

Informationskapslar är små textfiler som lagras lokalt i din webbläsare. Informationen som sparas är anonymiserad. Den inkluderar inte namn, adress, e-postadress, telefonnummer eller annan känslig information. Vill du radera eller hantera cookies kan du göra det i din webbläsare. I listan hittar du information om hur du gör i olika typer av webbläsare:

Var uppmärksam på att du genom att slå av informationskapslar riskerar att webbplatsen laddas långsammare och inte fungerar som den ska. Du gör det också svårare för oss att hitta och rätta fel för att ge dig och andra framtida användare en väl fungerande tjänst.

Annons- och analysverktyg

Följande tredjepartsverktyg använder informationskapslar i antingen analys- eller annonseringssyfte. Avregistrering från dessa verktyg kan enkelt göras hos verktygsleverantörerna. Klicka på länkarna i listan nedan för att ta dig vidare till respektive verktygsleverantör:

Kontakta oss

Om du har frågor, kommentarer eller önskar utnyttja rättigheterna du har i anslutning till dataskyddsreglerna, kan du kontakta oss på Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den..

Följ oss på Facebook

Följ oss gärna på Facebook.

Kontakta oss

Skicka e-post

Behöver du lån?

Hos Lån.nu kan du på ett enkelt sätt samla in erbjudanden från flera banker och lånemäklare.