Man som siktar på att förverkliga sina drömmar genom att ta ett blancolån

Bäst blancolån för dina behov

Ett så kallat blancolån är samma sak som ett privatlån, det vill säga ett lån utan säkerhet. Det har blivit ett populärt sätt att låna pengar. Banken bedömer bara din ekonomi och återbetalningsförmåga.

Du kan låna mellan tiotusen och dryga halvmiljonen och använda pengarna till i princip vad du vill. Med vår tjänst kan du enkelt och kostnadsfritt få reda på vad du kan låna och till vilka villkor.

Fyll i formuläret

30 banker konkurrerar med varandra om att få dig som kund. Endast en UC tas.

Få erbjudanden

Du väljer själv om du vill tacka ja till ett av erbjudandena eller nej till alla. Tjänsten är helt gratis.

Välj rätt blancolån

Vi diskuterar oss fram till rätt val för dina behov.

Ansök om blancolån

Låna pengar snabbt

En anledning till att det har blivit så populärt att att ta ett blancolån är att processen är relativt enkel och går snabbt. Bankerna har automatiska system som gör en bedömning av din ekonomi utifrån det du uppger i formuläret samt en kreditupplysning. De ger dig oftast ett erbjudande redan samma dag.

En betalningsanmärkning behöver inte betyda att det är tvärstopp, men du kan behöva betala högre ränta. Allt handlar om vilken risk banken bedömer att de tar genom att låna ut till dig.

Bankens bedömning av blancolån

 • Anställning. En fast, långvarig anställning indikerar god återbetalningsförmåga.
 • Betalningsanmärkningar. Har man misskött avbetalningar tidigare är risken stor att man gör det igen, bedömer de flesta banker. Enstaka betalningsanmärkningar behöver dock inte vara ett hinder. En betalningsanmärkning försvinner efter tre år.
 • Inkomstnivåer. Hög lön ger större låneutrymme.
 • Utgiftsnivåer. Höga levnadsomkostnader ger mindre låneutrymme.
 • Medlåntagare. Om du söker tillsammans med någon ökar chansen kraftigt att du får lånet. Den medsökande måste dock vara mycket medveten om riskerna med att göra sig personligt betalningsansvarig för någon annans skulder.
 • Syfte med lånet. Om du lånar för att lösa diverse småskulder och på så sätt samla lånen har du större chans att få godkänt än om du lånar till konsumtion.

Förbättra dina lånemöjligheter

En man med en drönare.
Vad är det värt? Tänk igenom varför du vill ta ett lån.

Om du vill öka dina möjligheter att få ett blancolån till bra villkor kan du aktivt jobba på att förbättra de kriterier banken tittar på enligt ovan. En viktig punkt är att sanera bland de krediter du har. Stoppa till exempel onödiga kontokrediter som du inte utnyttjar.

Många anställningar, många flyttar och många smålån är också något som banken inte gillar. De ser helst att den som lånar har en stabil livsstil.

Risker med blancolån

Att låna utan säkerhet är oftast enkelt. Du kan få besked samma dag och ha pengarna i handen dagen efter. Och du måste oftast inte redovisa vad du ska använda pengarna till. Detta gör det lockande att använda privatlån som ett sätt att lösa ekonomiska utmaningar.

Men tänk på att kolla om du kan få loss pengar på andra sätt först. Och fundera noga igenom om du verkligen behöver låna. Om du är säker på vad du ger dig in på och väljer de bästa villkoren kan ett blancolån vara rätt väg att gå.

Se vilka villkor du kan få genom att fylla i formuläret.

Endast en kreditupplysning

Eftersom upprepade förfrågningar hos UC kan generera ett lägre kreditbetyg är vi noga med att endast en kreditupplysning tas när du ansöker om lån på lån.nu. Denna kreditupplysning delas sedan med samtliga banker. Om det på kort tid har gjorts många kreditupplysningar på dig bör du vänta minst 3 månader innan du fortsätter ansöka om lån.

Checklista för bästa möjliga blancolån:

 • Tänk ett extra varv kring din ekonomi och vad du behöver pengarna till.
 • Fyll i formuläret och skicka in.
 • Vår lånehandläggare kontaktar dig och tillsammans går ni igenom möjligheterna.
 • Ta ställning till vilket erbjudande som är bäst. Du kan också tacka nej till alla.
 • Få tillgång till pengarna inom 1-5 bankdagar.

Få erbjudanden på lån

Alla låneansökningar hanteras av vår partner Axo Finans AB.