Hitta billigt banklån med låg ränta

Letar du efter ett banklån? Vi hjälper dig att hitta rätt – oavsett om pengarna är till en bil, stereoanläggning eller en ny säng.

Få erbjudanden på banklån med Lån.nu – gratis, snabbt och enkelt. Du kan alltid tacka nej till de erbjudanden du får.

Spara pengar

30 banker konkurrerar med varandra om att få dig som kund. De kommer därför att ge dig sina allra bästa erbjudanden.

Gratis och utan bindning

Du väljer själv om du vill tacka ja till ett av erbjudandena eller nej till alla. Tjänsten är helt gratis.

Slösa inte tid och energi

Låt oss göra jobbet med att söka och jämföra lån hos de olika bankerna – så kan du göra något roligare.

Vad är ett banklån?

Snabbkurs i bankbegrepp

En bank är ett företag som sysslar med att ta emot och ge kredit genom lån och insättningar. Banker har andra skyldigheter och rättigheter än låneinstitut, och måste följa andra regler.

Bankräntan är den räntesats som de olika bankerna erbjuder.

Bankens genomsnittsränta visar genomsnittet av den ränta som bankens kunder har. Alla banker måste uppge deras genomsnittliga låneränta.

Din kontoförande bank är den bank där du har ditt konto.

Banklån är samlingsnamnet för ett lån som du tar hos en bank. Alltså kan ett banklån vara flera olika typer av lån, som exempelvis privatlån, billån och bolån.

Vilken sorts lån du ska ta hos din bank beror förstås på hur mycket du vill låna och vad du ska använda lånet till. Om du ska köpa en ny bil är du nog ute efter ett billån, och om du har planer på att rusta upp hemmabion kanske ett privatlån passar dig bättre.

När du tar ett banklån får du sedan amortera lånet – det vill säga betala tillbaka det – med ränta och avgifter. På så sätt kan banken fortsätta att låna ut pengar till sina kunder. De pengar som banken lånar ut kommer från de bankkonton som bankens kunder har samt från Riksbanken.

Hur mycket pengar du kan låna beror på vilken sorts lån du ska ta. Maxbeloppet för privatlån är oftast 600 000 kronor. När lånet ska betalas tillbaka skiljer sig också mellan olika lån. För ett privatlån brukar avbetalningstiden högst vara 15 år. För ett bolån är återbetalningstiden oftast längre, om så önskas.

Hur går det till?

En leende man i kostym kollar ner på sin mobil.
Vilket lån ska jag ta? Vad du ska använda pengarna till avgör vilken sorts banklån du bör ta. Oavsett vad du ska låna pengar för är det bra att jämföra vilka erbjudanden de olika bankerna kan ge dig.

Att ta ett banklån innebär att du behöver ta dig till närmaste bank eller kontakta olika banker på egen hand. Och vilken bank som kan erbjuda dig det billigaste banklånet med lägst ränta varierar och är inte alltid självklart.

Därför kan det vara bra att jämföra banklån. Det gör du enklast genom att fylla i formuläret på Lån.nu. Då kontaktar vi de olika bankerna åt dig och sammanställer deras bästa erbjudanden. Det kostar dig inte en enda krona och du kan alltid tacka nej till de erbjudanden du får.

Endast en kreditupplysning kommer att tas när du använder vår tjänst. Vi låter nämligen samtliga banker dela på en och samma kreditupplysning. Därför behöver du inte oroa dig för upprepade kreditupplysningar som försämrar din kreditvärdighet.

Att tänka på

Om banken anser att du har en ohållbar ekonomi kan du få avslag på din låneansökan. Banken vill nämligen inte låna ut pengar till någon som inte förväntas kunna betala tillbaka lånet. Om banken inte vill bevilja dig ett lån kan du fråga om en vän eller familjemedlem kan gå i borgen för dig. Du kan också ansöka om lån tillsammans med din partner. Då räknar banken med båda era inkomster.

Den person som har skulder får ofta avslag på sin låneansökan. Om en skuldsatt person får ta lån hos banken kommer räntan att höjas, eftersom banken tar en större risk när den lånar ut pengar till någon som har skulder.

Banker erbjuder vanligtvis inte sms-lån, även kallade snabblån, smålån eller mikrolån. Sådana lån erbjuds oftare av en mängd låneinstitut. Dessa institut brukar däremot inte erbjuda större lån med säkerhet, som exempelvis bolån.

Checklista för bästa möjliga banklån:

  • Tänk igenom hur du ska använda pengarna.
  • Fyll i formuläret och skicka in.
  • Vår lånehandläggare kontaktar dig och tillsammans går ni igenom möjligheterna.
  • Välj det erbjudande som passar dig bäst. Du kan också tacka nej till alla de erbjudanden du får.
  • Du får pengarna inom 1–5 bankdagar.